Newsletter subscribe

Učenje

Srbija učestvuje u Project Management Championship takmičenju

Posted: 24/02/2016 u 23:32   /   by   /   comments (0)

Svetska organizacija za upravljanje projektima IPMA u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, organizuje projekat pod nazivom Project Management Championship, koji će se u Srbiji realizovati po drugi put u februaru 2016. godine.

Project Management Championship je studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima i bazira se na kompetencijama u upravljanju projektima. Sastoji se od dva odvojena dela kvalifikacione runde i finala. Kvalifikaciona runda je održana 21. februara u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, a podrazumevala je test od 100 pitanja koji tim studenata rešava na računaru. Prvoplasiranih 6 timova, na osnovu rezultata web testa, nastavljaju takmičenje u finalu, 28. februara, gde će rešavati realan poslovni problem u formi projektnog plana. Timovi koji će se takmičiti u finalu su timovi sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Fakulteta organizacionih nauka, kao i sa Univerziteta Džon Nezbit.

Pobednički tim nacionalnog takmičenja dobija mogućnost da predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju u upravljanju projektima u Rigi, Letoniji. Takodje, pobedničkom timu će biti omogućene pripreme za svetsko takmičenje, mentorska podrška, kao i učešće na najvećem dogadjaju iz oblasti projektnog menadžmenta u Baltiku Baltic PM Days 2016.

Sponzor ovogodišnjeg takmičenja u projektnom menadžementu je tržišni lider i kompanija sa dugogodišnjom tradicijom, Koncern Bambi A.D., koja je brojnim priznanjima i nagradama potvrdila svoj ugled, naročito u pogledu odgovornosti prema društvu i okrenutosti ka pružanju podrške mladim ljudima i njihovom razvoju.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju finalnom delu takmičenja koje će biti održano u nedelju, 28. februara, na Fakultetu Organizacionih nauka u 13.00 sati.

Više informacija o projektu možete naći na sledećem linku:

http://www.become.pm/projectmanagementchampionships/

A.Đ.

Objavljeno 24. februara 2016. 

Comments (0)

write a comment